Сандански

За контакт

2800, Сандански

ул. "Станке Димитров" №7

 

Тел./Факс: (0746) 3 06 51

e-mail: mail@aktivbg.com

 

Подробна информация

Град Сандански
град Сандански

Местоположение

България е разположена в Югоизточна Европа. Намира се в източната половина на Балканския полуостров и заема 22% от полуострова. На изток граничи с Черно море, на юг с Гърция и Турция, на запад със Сърбия и Република Македония, а на север с река Дунав и Румъния. Страната заема площ от 111 000 кв. км. Средно населението е 7 720 000 души.

повече

Климат и природни ресурси

Община Сандански е богата. Най – голямото и природно богатство е красивата природа, природните забележителности, уникалният климат, голямото културно – историческо наследство и местните хора.

повече

Балнео-лечение и СПА терапия

Най – популярният вид туризъм в Европа за последните десетилетия е здравният туризъм, грижата за здравето в съчетание с балнео – терапии. Специфичните лечебни свойства на Българските минерални води и лечебните кални бани нямат еквивалент в Европа, затова и балнеологията като туристически отрасъл е един от най - важните туристически продукти за България.

повече

История, култура и забележителности

Община Сандански има богато културно – историческо наследство и много забележителности, запазили са се във времето от древността (Средновековието и Ренесанса) до наши дни изключително ценни с архитектурата си културни паметници.

повече

Представяне

От години наред Сандански е фестивален център, където се срещат различни култури. В града се честват разнообразни празници и фестивали, измежду които Празникът на червеното вино; празникът на град Сандански, фестивалът „ С песните на сестри Бисерови” , международния младежки фестивал „ Младежта на Балканите” и известния на цял свят Пирин Фолк Фестивал.

повече