Местоположение

За контакт

2800, Сандански

ул. "Станке Димитров" №7

 

Тел./Факс: (0746) 3 06 51

e-mail: mail@aktivbg.com

 

Подробна информация

Местоположение

България е разположена в Югоизточна Европа. Намира се в източната половина на Балканския полуостров и заема 22% от полуострова. На изток граничи с Черно море, на юг с Гърция и Турция, на запад със Сърбия и Република Македония, а на север с река Дунав и Румъния. Страната заема площ от 111 000 кв. км. Средно населението е 7 720 000 души.

 

Република България е членка на ЕС от 1 януари 2007г. Град Сандански е в Югозападна България. Намира се в Благоевградска област и е третия по големина с население 41 180 души. Сандански е отделен административен център.

 

Градът е разположен на крачка от Пирин планина и от двете страни на река Санданска Бистрица. Курортът е в близост до София и Солун и е свързващо звено на главен път Е79 (част от Евро коридор №4).

 

Географското разположение на Сандански е предпоставка за благоприятния климат. В комбинация с множеството минерални извори в региона, градът е известен като възстановителен и гостоприемен център. Част от туристите предпочитат Сандански като дестинация за отдих, с посещения до град Мелник (уникален с архитектурата си и Мелнишките пирамиди) и Роженския манастир намиращ се на 28 км. от град Сандански. Само на 90 км от града се намира ски курорта Банско (атрактивен с природа и архитектура), където се организират и курсове по голф. Накрая, но не на последно място, в близост до град Сандански е и Бяло море (на 110 км), което още повече го прави атрактивен за туристите.